Walter Isaacson: Steve Jobs, de biografie

stevejobsWalter Isaacson:

Steve Jobs, the biography

Ook dit vind ik een geweldig boek. Gekregen op kerstdag 2012 en in een paar dagen uitgelezen (700 blz). Steve Jobs was iemand van mijn generatie (ongeveer 2 jaar ouder dan ik). Er zijn dan ook heel veel dingen in het boek die ik herken.

Macintosh

Ik herinner me bijvoorbeeld dat ik in 1983 las over de Apple Lisa. Samen met met collega’s toen was ik toen van mening dat dit nooit wat kon worden. Alleen al zo iets geks als een muis Geen enkele serieuze programmeur zou daar ooit mee gaan werken! Een paar jaar later werkte ik met een Apple Macintosh. Inderdaad, met een muis.

Hoofdonderwerp uit het boek is natuurlijk Steve Jobs zelf. Een geniaal mens! Ook als CEO had hij nog een hele grote invloed op keuze maar ook op de details van de ontwikkelde producten. Zijn drang om alles perfect te maken leverde geweldige Apple producten op.

In de biografie komt ook een ander aspect over de mens Steve Job duidelijk naar voren: Steve Jobs was eigenlijk een heel onaangenaam mens. Voor zijn kinderen, voor zijn gezin en voor collega’s.

In ieder geval boeiend om te lezen!