UPC Telefoon en internet storing (dag 7)

storing2Anderhalve maand later…

UPC belde naar aanleiding van mijn brief. Men bood excuses aan en een schadevergoeding (een maand geen internetkosten).

Donderdag. De storing heeft nu al 7 dagen geduurd.

Ondertussen zijn er 2 verschillende monteurs geweest. En sinds vanmiddag zijn er positieve ontwikkelingen. Alles lijkt weer goed te werken.
Tijd om een brief met een klacht naar UPC te sturen. Met kopieën naar de Consumentenbond en organisaties als Kassa.

Zaterdag. Dag 3 zonder internet en telefoon.

Nog een opmerkelijk feit. Toen ik donderdag j.l. de UPC helpdesk belde met mijn mobiel, hoorde ik eerst een opgewekte vrouwenstem, die zei “Dit informatienummer kost 1,32  voor de eerste minuut, en daarna 1,25 € voor de volgende minuten”.  Om dan geruststellend af te sluiten met  “tot een maximum van € 63,00 per gesprek”.

Dit is opvallend, omdat de UPC Helpdesk slechts 0.10 euro per minuut kost “plus de eventuele kosten voor uw mobiele telefoon”.

Dus Telfort (mijn mobiel provider; prepaid) verdient ook nog eens fors aan mijn ellende. Aangezien ik naar schatting  een klein kwartiertje gebeld heb met de met de helpdesk, levert dat Telfort ca € 15,00 op.

Maar ja, je kunt geen kant op.  Je moet wel. En dat hebben ze goed door bij Telfort.

Telefoon en internet storing (dag 1)

Opmerkelijke toestanden met de internet- en telefoonaansluiting thuis.

Donderdag  19 februari 2011 heeft UPC ’s morgens vroeg onderhoudswerkzaamheden verricht op de aansluitingen in onze buurt. Vooraf kregen we daarover een keurig briefje: tussen 01:00 uur en 07:00 mogelijk tijdelijk geen internet. Ik was dus gewaarschuwd!

Maar dat ik de hele dag erna ook geen internet (en dus ook geen telefoon) zou hebben, dat had ik niet verwacht.  Blijkbaar is UPC niet zo goed in het uittesten van aanpassingen.

De helpdesk was goed bereikbaar, maar kon het probleem niet oplossen. Daarna werd ik gebeld door een technicus die nog wat detail informatie opvroeg  over het UPC modem. Maar ook dat leidde niet tot het gewenste resultaat.

Maandag a.s. komt er monteur van UPC langs. Eerder kon niet. Ik zit dan 5 dagen zonder telefoon en internet. Het zal toch niet waar zijn?